marți, 26 august 2014

Secara protejeaza impotriva diabetului si calculilor biliari

Aceasta planta este foarte bogata in magneziu, fosfor, mangan, cupru, acid pantotenic si fibre. Contine multe fibre, de aceea ofera o senzatie de plenitudine, care limiteaza consumul de cantitati excesive de alimente.
Un studiu care a durat timp de 16 ani, a aratat ca 69 000 de femei care au consumat alimente bogate in fibre, au scazut cu 13% riscul de a dezvolta calculi biliari. Cercetatorii au aratat ca fibrele au un efect pozitiv asupra acestei boli, deoarece au capacitatea de a accelera peristaltismul intestinal.
Secara protejeaza organismul de la debutul diabetului de tip II, ca urmare a continutului de magneziu. Aceasta sustine diferite enzime din organism, responsabile pentru absorbtia de glucoza si secretiei de insulina. O serie de studii in domeniu confirma faptul ca persoanele care consuma frecvent cereale, reduce riscul de diabet de tip II, cu 31%.
Este recomandat ca persoanele care sufera de diabet zaharat sa consume paine integrala in loc de paine din grau. Acest lucru se datoreaza faptului ca consumul de paine alba provoaca un raspuns la insulina mai mare si ajuta la cresterea nivelului de glucoza.
Secara este foarta utila in probleme cardiovasculare, cum ar fi incetinirea progresiei aterosclerozei. Unii cercetatori au raportat beneficii si pentru a preveni maligne. Secara contine fitonutrienti cu proprietati antioxidante puternice.

Secara contine, de asemenea fitoestrogen, care este o mare nevoie in corpul femeii in timpul menopauzei. Deci, el ajuta corpul pentru a combate dezechilibrul hormonal natural.

sursa: bewoman.ro