marți, 26 august 2014

Alimente care ne protejeaza de boli

Pentru a preveni diverse boli, trebuie doar sa fiti atenti in ceea ce priveste produsele alimentare pe care le consumati.
Riscul de boli cronice pot fi reduse in mod serios de catre un consum regulat de anumite produse alimentare si bauturi.
Ceaiul verde contine antioxidanti care reduce riscul de o varietate de boli cronice si mortalitatea prematura.
Fructele si legumele sunt, de asemenea, de mare ajutor in aceasta privinta, deoarece contine antioxidanti puternici si substante active suplimentare, cunoscute sub numele de polifenoli, acestea ajutand organismul sa ramana tanar mai mult timp si sa fie rezistent la boli.
Un studiu care a implicat peste 800 de cetateni italieni cu varsta de peste 65 de ani, a aratat ca persoanele care consuma alimente cu polifenoli si antioxidanti, au sanse mai mari sa traiasca mai mult.
In cadrul studiului s-a demonstrat ca acei participanti care au luat in fiecare zi peste 650 de g de polifenoli prin intermediul produselor alimentare, au fost cu 30% mai rezistenti la boli cornice si rata mortalitatii in randul lor a fost mai mica decat cei care au consumat mai putini polifenoli.
Polifenolii, care au o activitate antioxidanta pot fi gasiti in ceai verde, in cafea, fructe, cereale si legume.
Fructele cu coaja lemnoasa contin cantitati mari de polifenoli si este recomandat ca in fiecare zi sa mancati un pumn de nuci in scopuri profilactice.
Nucile previn diverse boli cardiovasculare, precum si complicatiile lor. Nucile si migdalele contin acizi grasi omega 3, care sunt, de asemenea, lideri in ceea ce priveste cantitatea de polifenoli din nuci.
Zmeura, capsuni si afine, de asemenea, ajuta organismul sa ramana tanar mai mult timp si este rezistent la boli cronice.
Leguminoasele, de asemenea, ajuta la protejarea impotriva diferitelor boli. Spanacul este, de asemenea, printre alimentele care previn moartea timpurie si boli cronice.
Utilizati produse din soia obisnuita, deoarece acestea protejeaza impotriva unui numar de boli. Lapte de soia, sos de soia, branza de soia, tofu sunt recomandate pentru prevenirea diverselor boli.

sursa: bewoman.ro