luni, 1 iulie 2019

Complicatii ale diabetului de tip 2

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot afecta grav părțile corpului, inclusiv picioarele și ochii. Acestea se numesc complicațiile diabetului. Știi cum să-ți reduci riscul de a le dezvolta?
Nu trebuie să vă spunem că diabetul este complicat. Poate provoca tot felul de probleme. De la ahpowhen dvs. de zaharuri sunt prea mici, la daune pe termen lung pe youreye vedere, diabetul poate face rău grav. Și există o mulțime de diferite tipuri de diabet complicații.

Dar ați știut că puteți preveni multe din aceste probleme? Nu sunt inevitabile. Menținerea zahărului din sânge, a tensiunii arteriale și a ficatului de sânge sub control va contribui foarte mult la reducerea riscului de apariție a complicațiilor. Aceasta înseamnă să mergeți la controalele de sănătate a diabetului și să știți cum să aveți grijă de dvs. între întâlniri.

Vă vom ajuta să vă armonizați cu informațiile și sprijinul de care aveți nevoie pentru a lua măsuri astăzi și pentru a trăi bine cu diabetul zaharat.

Care sunt complicațiile diabetului zaharat?

S-ar putea auzi că echipa dvs. de asistență medicală vorbește despre două tipuri de complicații ale diabetului - cronice și acute. Complicațiile cronice sunt probleme pe termen lung care se pot dezvolta treptat și pot duce la vătămări grave dacă nu sunt verificate. Complicațiile acute se pot întâmpla în orice moment și pot duce și la alte complicații.

Complicații cronice

Probleme oculare (retinopatie)
Probleme la picioare
Insuficiență cardiacă și accident vascular cerebral
Probleme de rinichi (nefropatie)
Leziuni nervoase (neuropatie)
Boala gingiilor și alte probleme ale gurii
Condiții similare, cum ar fi cancerul
Probleme sexuale la femei
Probleme sexuale la bărbați

Complicații acute

Hypos - când zahărul din sânge este prea mic
Hypers - când zahărul din sânge este prea mare
Starea hipercalcemică hiperosmolară (HHS) - o urgență care pune viața în pericol și care se întâmplă doar la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Este produsă de deshidratare severă și de zahăr foarte ridicat din sânge.
Diabetul cetoacidoza (DKA) - o amenințare care pune viața în pericol, în care lipsa de insulină și zahărul din sânge duce la formarea de cetone.

Ce cauzează complicațiile diabetului?

Nivelurile ridicate de zahăr din sângele dvs. pe o perioadă lungă de timp pot afecta grav vasele de sânge. Dacă vasele de sânge nu funcționează corect, sângele nu poate călători în părțile corpului pe care trebuie să le facă. Aceasta înseamnă că nervii nu vor funcționa corect și înseamnă că pierzi senzația în anumite părți ale corpului. Odată ce ați deteriorat vasele de sânge și nervii într-o parte a corpului, este mai probabil să dezvoltați probleme similare în alte părți ale corpului. Deci, dacă picioarele sunt deteriorate, pot apărea probleme grave ale inimii.

Știm că cu cât este mai mare nivelul de HbA1c, cu atât mai mult riscați să dezvoltați complicații. Chiar și un HbA1c ușor crescut vă crește riscul.

Dar nu este vorba numai de zaharuri din sânge. Tensiunea arterială ridicată, fumatul și multe grăsimi din sânge (colesterolul) vă pot deteriora vasele de sânge și vă pot pune și mai mult în pericol.

Cum putem preveni sau intarzia aparitia complicatiilor?

Puteți preveni sau întârzia complicațiile diabetului. Dar trebuie să luați măsuri și este vorba de gestionarea diabetului dumneavoastră bine.

Oprirea fumatului și scăderea nivelurilor de HbA1c, a grăsimilor din sânge și a tensiunii arteriale va preveni sau încetini aceste complicații. Renunțarea la fumat este cel mai bun lucru pe care îl puteți face dacă aveți diabet, deoarece fumatul face ca și mai greu să curgă sângele în jurul corpului.

Ținând seama de aceste niveluri și de înțelegerea numerelor dvs., vă veți ajuta să vă controlați sănătatea. Știm că nu este întotdeauna la fel de simplu, dar suntem aici pentru a ne ajuta.

Un loc bun pentru a începe este să știți ce controale esențiale de sănătate diabet zaharat ar trebui să fie obtinerea. Știai că sunt 15? Noi numim aceste 15 Healthcare Essentials. Aveți dreptul la toate acestea cel puțin o dată pe an. Știind ce sunt aceste controale și ce trebuie să faceți între întâlniri vă va reduce riscul de apariție a complicațiilor.

Dacă aveți complicații cronice

Când aveți o complicație cronică, sunteți mult mai expusă riscului de a dezvolta alte complicații. Deci, dacă vasele de sânge sunt deteriorate în picioare, de exemplu, vătămarea se poate întâmpla și în alte părți ale corpului, cum ar fi rinichii și inima. Acest lucru înseamnă că trebuie să rămâi pe lângă controalele de sănătate și nivelurile de zahăr din sânge când gestionezi alte probleme.

Acest lucru este serios, de aceea vrem să aveți toate faptele, astfel încât să puteți împiedica complicațiile să se înrăutățească.