vineri, 28 iunie 2019

Beneficiile și efectele secundare ale ceaiului de tei

Beneficiile consumului de ceai de tei includ stimularea sistemului imunitar, prevenirea bolilor cronice, relaxarea corpului și a minții, inflamarea liniștitoare, detoxifierea organismului și îmbunătățirea eficienței digestive, protejarea sănătății inimii și ameliorarea perioadelor dureroase. Acest ceai are, de asemenea, câteva efecte secundare ușoare, cum ar fi iritarea pielii sau reacții alergice minore la cei care sunt sensibili la plante. Cu toate acestea, efectele secundare sunt destul de rare și acest ceai este considerat sigur pentru aproape toată lumea, cu excepția femeilor însărcinate și a anumitor persoane cu afecțiuni cardiace existente.

Ce este ceaiul de tei?

Ceaiul de tei este derivat din frunzele de tei, de asemenea, cunoscut sub numele de tei, științific cunoscut sub numele de Tilia cordata. Acest remediu pe bază de plante a fost popular și de încredere de secole și rămâne un tratament pentru o serie de condiții de sănătate de bază. Acest ceai este numit adesea ceai de floare de tei, deoarece florile sunt folosite pentru a fi preparate, nu pentru frunze. Acesta este modul în care majoritatea ceaiurilor din plante sunt pregătite. Multe beneficii de sănătate ale ceaiului de tei pot fi atribuite gama impresionantă de antioxidanți și ingredienți activi, inclusiv fitochimice, flavonoide, quercetin și cumarină, împreună cu cantități limitate de alte vitamine și minerale esențiale.
Beneficii pentru sanatate oferite de ceaiul de tei

Ar trebui să beți ceai de tei dacă vă confruntați cu anxietate, stres cronic, depresie, niveluri ridicate de toxicitate, febră, colesterol ridicat, crampe menstruale intense, un sistem imunitar slab, stres oxidativ, dureri musculare sau tulburări articulare. Să ne uităm la cele mai importante beneficii pentru sănătate ale ceaiului de tei.

Anxietatea si depresia

Unele dintre uleiurile esențiale care sunt eliberate atunci când acest ceai se prepară pot avea efecte pozitive asupra stresului și nivelurilor de anxietate. Aceste calități naturale de relaxare pot reduce numărul de hormoni de stres din organism, care pot reduce tulpina asupra inimii și metabolismului și pot calma stresul oxidativ ca urmare a inflamației. Această proprietate care stimulează dispoziția poate ajuta și pe cei cu depresie.

Probleme de natura inflamatorie

Compușii găsiți în ceaiul de tei au efecte antiinflamatorii puternice pe tot corpul, de la dureri musculare și afecțiuni ale articulațiilor la inflamații ale vaselor de sânge și ale tractului respirator. Acest impact întreg al acestui ceai pe bază de plante înseamnă că sistemul imunitar are timp să se odihnească și să se repare, în același timp ameliorând durerea și disconfortul în mai multe sisteme de organe.

Menstruaţia

Ceaiul de tei are calități anti-spasmodice și liniștitoare, ceea ce îl face deosebit de util pentru femeile care suferă de perioade dureroase. Dismenoreea este extrem de frecventă, dar o ceașcă relaxantă de ceai de tei poate contracara aceste simptome, îmbunătățind în același timp schimbările de dispoziție și fluctuațiile hormonale.
Sistemul imunitar

În afară de proprietățile imună de stimulare a antioxidanților ceaiului de tei, natura diaphoretică a acestui ceai poate sparge și febra și poate promova recuperarea mai rapidă. Mai mult, compușii antiinflamatori din flori de tei sunt cunoscuți pentru a calma țesuturile din tractul respirator, făcând mai ușor expulzarea mucusului și a flegmei și eliminarea unora dintre cele mai frecvente simptome ale răcelii și a cazurilor de gripă, cum ar fi gâtul și congestia .

Digestia

Calitatea anti-spasmodică a ceaiului de tei va ajuta la stingerea tulburărilor stomacale și la scăderea nivelului de inflamație la nivelul intestinului. Acest lucru va duce la mai multe mișcări normale ale intestinului și la funcția musculaturii netede din tractul digestiv, în timp ce se pot simți simptome ale sindromului intestinului iritabil, colitei ulcerative, flatulenței, ulcerului și diareei.

Sanatatea inimii

Ceaiul de tei poate afecta sănătatea inimii în mai multe moduri, începând cu scăderea inflamației în vasele sanguine și arterele. După aceasta, antioxidanții pot reduce tensiunea arterială și pot preveni coagularea sângelui, reducând în mod semnificativ riscul de ateroscleroză sau cheaguri de sânge. Împreună, acest lucru vă poate reduce șansele de a suferi un atac de cord, accident vascular cerebral sau boală coronariană. Cu toate acestea, datorită naturii cardiotoxice a anumitor compuși din ceaiul de tei, dacă aveți o istorie a bolilor de inimă, ar trebui să evitați să beți acest remediu pe bază de plante.

Efecte secundare ale ceaiului de tei

Există foarte puține efecte secundare ale ceaiului de tei, dar pentru persoanele cu anumite condiții, utilizarea acestui ceai poate fi periculoasă.

Sarcina - În timpul sarcinii s-a efectuat o cercetare foarte limitată privind efectele ceaiului de tei, dar datorită nivelurilor ridicate de compuși volatili și antioxidanți nu este recomandată pentru utilizare. Efectele pe care le poate avea asupra menstruației dureroase pot, de asemenea, să crească riscul de avort spontan sau de muncă prematură. În mod similar, pentru mamele care alăptează, băut acest ceai ar putea trece de-a lungul anumitor substanțe chimice puternice pe care copilul dumneavoastră nu le are nevoie.

Alergii - În cazuri rare, poate apărea dermatită de contact atunci când se produce un ceai de linden și pot apărea reacții alergice ușoare la nivelul stomacului sau gurii. Dacă sunteți alergic la alte plante din genul Tilia, acest ceai nu se recomandă.

Boli de inimă - Unele dintre ingredientele active din ceaiul de tei pot avea proprietăți cardiotoxice, deci dacă suferiți deja sau aveți o istorie de boli de inimă, ar trebui să evitați acest ceai.