E bine de ştiut, însă, că cercetările recente arată că ouăle
influenţează prea puţin nivelul de colesterol din sânge. Aşa încât nu trebuie
să ne temem să le consumăm frecvent.
Pline de substanţe nutritive, proteine şi importanţi
antioxidanţi, ele sunt alimente gustoase şi fără multe grăsimi.
Iată ce beneficii aduc sănătăţii nutrienţii din ou:
-Seleniul din ou acţionează ca antioxidant şi protejează
celulele de acţiunea radicalilor liberi.
- Vitamina D şi calciul au grijă ca oasele să fie sănătoase
şi puternice.
- Fierul transportă oxigenul la celule şi asigură producerea
de globule roşii.
- Luteina şi vitamina B12 au efect antiinflamator şi reduc
riscul apariţiei bolilor de inimă.
- Vitamina E protejează împotriva cancerului şi ajută
vitaminele A şi C să se metabolizeze în organism.
- Zincul e important în păstrarea unui sistem imunitar
puternic.
Iată ce trebuie să mai ştim despre ou:
-Conţine toţi cei nouă aminoacizi importanţi pe care
organismul îi obţine doar din alimentaţie şi de care are nevoie pentru a
produce proteine. Aportul de proteine pe care oul îl aduce în organism e
necesar pentru sănătatea muşchilor, a organelor, a părului şi a pielii.
-Colina nutriţională din ou contribuie la formarea
neuronilor şi a centrilor memoriei, la dezvoltarea şi funcţionarea creierului,
mai ales la copii.
- Conţine cantităţi mici de luteină şi zeaxantină. Luteina
din ouă e absorbită rapid de organism, ajutând la prevenirea cataractei şi
îmbunătăţind vederea pe timp de noapte.
sursa: clicksanatate.ro