luni, 25 august 2014

Cei mai puternici 5 antioxidanti pentru sanatatea intregii familii

Inca de la cele mai fragede varste, copiii trebuie invatati sa consume alimente naturale, care contin vitamine. Antioxidantii din acestea le vor veni de hac radicalilor liberi care fac atat de rau organismului, slabind sistemul imunitar si invitand, practic, microbii, virusii, bolile sa se instaleze in corp. Asa ca, inainte de a le da copiilor o bomboana, ganditi-va daca nu ar fi mai bine sa-i dati o piersica, un kiwi sau fructe de padure.
Iata care sunt cei mai buni antioxidanti de care corpul are nevoie, in ce alimente ii gasim, conform specialistilor thenibble.com. Evident ca ei sunt la fel de benefici si pentru parinti, nu doar pentru copii, insa copiii vor consuma cu atat mai mult alimentele pe care le vad in hrana zilnica a parintilor lor.

1. Beta-carotenul
Beta-carotenul are un rol deosebit in prevenirea cancerului, prin anihilarea radicalilor liberi si „dizolvarea” substantelor canceroase provenite din mediul extern. De asemenea joaca un rol important in combaterea aterosclerozei, deoarece impiedica oxidarea lipoproteinelor de mica densitate (colesterolul LDL) reducand riscul aparitiei acestei boli si in consecinta al producerii infarctului miocardic. In plus, beta-carotenul are efect antiimbatranire, protejeaza pielea împotriva radiatiilor ultraviolete si ajuta la prevenirea numeroaselor boli cauzate de inaintarea in varsta.
Il puteti gasi in: morcovi, cartofi dulci, spanac, dovlecei, caise, piersici, nectarine, mango, papaya.

2. Vitamina C
Vitamina C este binecunoscuta pentru efectele sale: mareste rezistenta vaselor sangvine, intervine in buna functionare a tesuturilor si a diferitelor organe, are rol de reglare a glicemiei si colesterolului, de distrugere a toxinelor acumulate in organism, are actiune antialergica, are rol de laxative natural, mareste gradul de absorbtie a fierului organic.
Le puteti administra copiilor vitamina C prin consumarea de broccoli, ardei, kiwi, fructe de padure, rosii si citrice.

3. Vitamina E
Vitamina E este unul dintre cei mai puternici antioxidanti care ajuta la dezvoltarea armonioasa a creierului. Vitamina E are efect diuretic si hipotensiv, intareste si protejeaza inima, limiteaza producerea de colesterol, amelioreaza ritmul de dezvoltare a organelor genitale la pubertate, intervine in caz de tulburari de crestere la copii.
Il puteti gasi in stare naturala in seminte si uleiurile acestora presate la rece, in germenii de grau, nuci, fasole si peste.

4. Acidul lipoic
Acidul lipoic este un antioxidant care ajuta la regenerarea vitaminelor C si E dupa ce au fost folosite la neutralizarea radicalilor liber. De asemenea, are un rol important in transformarea glucozei in energie, previne hiperglicemia cronica si complicatiile asociate cum ar fi neuropatia.
Pentru a-i oferi copilului acid lipoic trebuie sa-i includeti in alimentatie carne rosie, cartofi, morcovi, sfecla rosie, spanac, drojdia de bere  si organe de animale.

5. Coenzima Q10
Coenzima Q10 este o substanta prezenta in toate celulele organismului si este indispensabila desfasurarii nornale a proceselor biologice si biochimice, datorita rolului major detinut in transportul energiei necesare celulelor.
Ca sa fiti siguri ca micutul vostru are un aport considerabil de coenzima Q10, introduceti-i in alimentatie sardine, macrou, organe, oua, uleiul de soia, arahide, nuci si seminte.

Sursa: sfatulparintilor.ro