Anumite proteine din sistemul nostru imunitar detin
instructiuni precise pentru distrugerea tumorilor canceroase. Intr-un corp
sanatos, aceasta abilitate innascuta se afla mereu prezenta si este eficace, fara
a avea nevoie sa fie impulsionata cu medicamente. Insa, aceste proteine isi pot
pierde abilitatea de vindecare daca celulele canceroase se dezvolta necontrolat
prin mutatii ale ADN-ului sau daca toxinele venite prin mancare sau poluare
chimica afecteaza grav functionarea sistemului imunitar.
Cercetatorii de la
Universitatea de stat din Pennsylvania au adus dovezi clare care demonstreaza
modul in care anumite alimente impiedica dezvoltarea tumorilor canceroase. Asta
nu inseamna ca bolnavul ar trebui sa renunte la chimioterapie sau la alte forme
de tratament. Insa exista, potrivit, soundofheart.org, hrana este medicamentul
corpului nu pastilele. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti acele alimente
puternice care inhiba in mod natural factorul de necroza tumorala alfa
(TNF-alfa):
1. Turmeric
Curcuma este, probabil, cel mai puternic antioxidant
cunoscut din popularul condiment Indian turmeric, are o multime de beneficii
pentru sanatate. Un studiu recent a aratat ca, de asemenea, poate impiedica
trecerea la metastaza.
Curcuma are efecte anti-inflamatorii si antioxidant care
inhiba factorul de necroza tumorala alfa. Potrivit numeroaselor studii de
specialitate turmericul pare ca are efecte mult mai bune decat multe produse
farmaceutice si, spre deosebire de acestea din urma, nu are efecte adverse.
2. Strugurii si resveratrolul
Resveratrolul este un fenol care contribuie la potentialul
antioxidant al strugurilor rosii. Resveratrolul reduce oxidarea care cauzeaza
moartea celulelor. S-a demonstrat ca resveratrolul impiedica producerea de oxid
nitric si TNF-Ain timpul infectiilor cronice care pot cauza afectiuni severe
ale ficatului.
Insa, probabil, ca cea mai importanta proprietate a
resveratrolului este abilitatea sa de a impiedica Ciclooxigenaza-2 (CoX-2).
CoX-2 are legatura cu cancerul si cresterile anormale din tractul intestinal.
Inhibitorii naturali ai CoX-2 reduc dezvoltarea celulelor canceroase.
3. Ceaiul verde
Beneficiile asupra sanatatii ale ceaiului verde sunt
datorate catechinei. De un interes aparte din partea cercetatorilor s-a bucurat
epigallocatechin gallate (EGCG), cea mai importanta catechina din ceaiul verde.
EGCG previne atacul virusului HIV asupra celulelor imunitare din organism. Odata
ce epigallocatechin gallate a ajuns la celulele imunitare, nu mai este loc
pentru HIV sa patrunda in aceste celule in modul obisnuit.
4. Rosiile
Consumul regulat de rosii si produse din rosii este asociat
cu un risc scazut pentru dezvoltarea mai multor forme de cancer dar au si rol
benefic in cazul bolilor de inima. Printre cele mai importante component ale
tomatelor se numara licopenul, care a fost supus multor studii. S-a descoperit
ca productia in corp de (TNF-alfa) s-a redus cu peste 30% dupa o luna de consum
de suc natural provenit din rosii crude.
5. Fructe si legume crude
Exista suficiente dovezi care indica faptul ca o dieta
bazata pe fructe si legume crude bogate in antioxidanti are beneficii
anti-inflamatorii. Cu cat consumul este mai ridicat, cu atat este mai
semnificativa reducerea agentilor inflamatori in corp. In general legumele si
fructele (in special cele de culoare inchisa) sunt excelente de
indole-3-carbinol care ajuta la vindecarea celulelor si blocheaza dezvoltarea
celor canceroase. O echipa de cercetatori de la Universitatea Ohio au anuntat
ca antocianinele, compusii care dau culoarea rosie verzei sunt capabili sa
impiedice dezvoltarea cancerului de colon atat in vitro cat si la cobai.
Sursa: sfatulparintilor.ro