joi, 28 august 2014

Beneficiile ceaiului de armurariu

Ceaiul din seminte de armurariu este unul dintre cei mai puternici hepatoprotectori naturali, datorita continutului crescut de silimarina cu efect antioxidant. Insa beneficiile infuziei din aceasta planta medicinala nu se opresc aici, fiind considerat si un remediu naturist eficient impotriva cancerului, afectiunilor de piele si a altor boli grave care ne pandesc sanatatea in epoca moderna.

Previne si trateaza afectiunile ficatului
Armurariul nu are doar rol profilactic pentru ficat, ci si terapeutic. De-a lungul timpului, cercetatorii au demonstrat o multime de proprietati medicinale importante ale ceaiului de armurariu asupra sanatatii ficatului:
  • vindeca hepatitele de tip A, B si C chiar mai repede decat tratamentele clasice;
  • regenereaza ficatul si ii imbunatateste functiile, pentru a face fata atacului radicalilor liberi;
  • combate efectele alcoolismului asupra ficatului, cel mai afectat organ de consumul de alcool;
  • eficace in caz de insuficienta hepatica;
  • ajuta la tratarea icterului;
  • adjuvant in tratamentul cirozei hepatice;
  • trateaza diskinezia sau litiaza biliara;
  • combate efectele diverselor tipuri de intoxicatii care afecteaza ficatul - metale grele, metanol etc.;
  • scade colesterolul "rau" din sange.

Are puternic efect anticancerigen
Ceaiul de armurariu nu tine piept doar cancerului de ficat, ci isi revarsa proprietatile profilactice si impotriva altor tipuri de tumori din organism. Datorita proprietatilor antioxidante ale silimarinei, se pare ca armurariul previne si aparitia cancerului la san, de prostata sau cervical.

Combate obezitatea
Putina lume recunoaste meritul bunei functionari a ficatului in procesul de slabire sau in combaterea obezitatii. Insa ficatul este organul care purifica sangele, elimina toxinele din corp si stimuleaza metabolismul sa arda grasimile si sa te ajute sa obtii astfel silueta mult dorita.

Trateaza afectiunile pielii
Datorita proprietatilor antioxidante, antiinflamatoare si regenerante, ceaiul de armurariu curata si vindeca unele dintre cele mai comune afectiuni ale pielii: acneea si psoriazisul, dar combate si cancerul de piele.

Ce efecte secundare are?
Armurariul este o planta cu efecte secundare reduse asupra organismului, insa consumatorii trebuie sa stie ca depasirea dozelor recomandate poate duce la aparitia scaunelor diareice. Nu este indicat celor care au alergie la substantele din armurariu si nici femeilor gravide sau care alapteaza.

sursa: sanatate.acasa.ro