luni, 18 august 2014

Alimente care te scapă de tristeţe

Hrana pe care o consumăm în fiecare zi are efecte majore asupra organismului nostru, printre care se numără şi inducerea stării de bine. Astfel, data viitoare când eşti supărat sau trist consumă unul dintre aceste alimente pentru a te binedispune. 

Ciocolata neagră 
Faptul că ciocolata ajută la îmbunătăţirea stării de spirit nu mai este un secret. Acest rezultat se datorează compuşilor chimici ai ciocolatei. Astfel, anadamina energizează organismul şi are, totodată, un efect euforic. Ciocolata neagră mai are şi rolul de a ajuta creierul să secrete serotonină, denumită şi "hormonul fericirii", care te scapă de starea de agitaţie. 

Laptele 
Ciocolata nu este singura care ajută la crearea de serotonină în creier. Triptofanul, un aminoacid care se regăseşte în lapte, are acelaşi efect şi te va face să scapi de stres. Acest aminoacid nu se regăseşte doar în lapte, ci şi în produsele derivate, precum smântâna, brânza şi iaurtul. 

Midiile 
Deoarece conţin iod, midiile contribuie la susţinerea glandei tiroide care, la rândul ei, are o mare influenţă asupra stării de spirit. Mai mult decât atât, reglează şi greutatea. Midiile mai conţin vitamina B12, proteine, seleniu şi zinc, ultimele două ajutând, de asemenea, glanda tiroidă. În plus, conţin puţine calorii, astfel încât le poţi consuma fără teama că te vei îngrăşa. 

Nucile 
Un studiu realizat de cercetătorii olandezi a arătat că persoanele care consumă nuci în mod regulat sunt mult mai fericite. Acest efect benefic se datorează cantităţii ridicate de serotonină pe care nucile o conţine. Potrivit studiului, la fel de eficiente pentru îmbunătăţirea stării de spirit sunt migdalele şi alunele. 

Somonul 
O serie de cercetări mai vechi au demonstrat că depresia se instalează mai repede atunci când din organism lipsesc acizii graşi. O sursă bună pentru procurarea acestora o reprezintă somonul care, consumat cu regularitate, ajută la menţinerea unei stări de spirit pozitive şi la tratarea depresiei.

sursa: ziarulring.ro