luni, 18 august 2014

Surse surprinzatoare de proteine

Dacă vă simţiţi obosiţi, lipsiţi de vlagă aproape tot timpul, este foarte posibil să nu vă luaţi sursa zilnică de proteine din mâncare. Acestea vă dau energie, senzaţia de saţietate şi au rolul de a încetini depunerea grăsimilor. Azi vă prezentăm şapte alimente sănătoase care conţin proteine. 
În mod normal, organismul are nevoie de 50 de grame de proteine pe zi. Dacă nu vă asiguraţi această cantitate sau, pur şi simplu, căutaţi modalităţi de a le introduce în alimentaţie, sursele de proteine de mai jos sunt utile în orice dietă.

Avocado
De la antioxidanţi până la grăsimi nesaturate, avocado este plin de nutrienţi, printre care şi proteine. Supranumit “untul naturii”, acest fruct conţine peste 4 grame de proteine/porţie. Adaugaţi-l în salate, sandviciuri şi chiar în smoothie.

Brânză Gruyere 
O feliuţă din această brânză conţine 8 grame de proteine, mai mult decât un ou. Combinaţi-o cu fructe sau cu biscuiţi integrali. 

Năut 
O jumătate de cană de năut conţine mai mult de 7 grame de proteine. Adăugaţi năut în salate, mâncaţi humus sau, pur şi simplu, prăjiţi-l în puţin ulei şi mâncaţi-l ca gustare.

Seminţe de cânepă 
Această superplantă este plină de proteine şi de aminoacizi esenţiali. 30 de grame de seminţe de cânepă conţin 6 grame de proteine, la fel de mult ca un ou. Pot fi adăugate cu uşurinţă în cereale, salate sau pilaf. 

Mazăre 
Ştiaţi că o porţie de mazăre conţine la fel de multe proteine ca o porţie de unt de arahide? Vorbim despre 8 grame de proteine şi aproape 100% din doza zilnică recomandată de vitamina C, dar şi de fibre care dau senzaţia de saţietate.


Seminţe de dovleac 
Sunt populare în general toamna, dar seminţele de dovleac nu ar trebui să lipsească din alimentaţia dvs. pe tot parcursul anului. Fie că le mâncaţi ca gustare sau le adăugaţi în diverse salate, sunt o sursă importantă şi sănătoasă de proteine. 

Roşii uscate 
O cană de roşii uscate are 139 de calorii, 8 grame de proteine şi 7 grame de fibre. Roşiile uscate sunt bogate şi în potasiu, recomandat pentru înlăturarea contracţiilor musculare şi transmiterea impulsurilor nervoase.

sursa: ziarulring.ro