marți, 19 august 2014

Sucul de roşii îţi calmează arsurile la stomac

După mesele copioase vin arsurile la stomac. Evitaţi însă medicamentele şi trataţi-vă cu plante.

Infuzia de ţintaură
Arsura la stomac reprezintă o durere în capul pieptului care poate iradia în spatele stern. E cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de alimentaţia necorespunzătoare.
Preparaţi o infuzie dintr-o linguriţă de ţintaură uscată la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi.

Suc de roşii pentru detoxifiere
Arsurile şi crampele apar deseori datorită suprasolicitării intestinelor. Pentru calmarea lor, aveţi nevoie de o detoxifiere.
Cel mai la îndemână mod e folosirea pentru 24 de ore a sucului de roşii o dată pe săptămână, primăvara şi toamna. Apelaţi la reflexoterapie şi la acupunctură pentru tratarea constipaţiei.

Cimbrul te scapă de crampe
Când apar crampe la stomac, luaţi o linguriţă de cimbru, maceraţi-o în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute. Acest macerat se introduce în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.

Ghimbirul stinge acidul din stomac
Adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir rasă într-o cană cu apă fierbinte. Se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut.
Această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu e împins către esofag.

Evită alimentele grase
Arsuri şi dureri sub stern („în capul stomacului”) şi regurgitări ale sucului gastric apar adesea după sărbători.
Pentru a calma simptomele, ar trebui să eviţi ciocolata, menta, vinul alb, roşiile, pentru că stimulează producţia de acid gastric. Dar şi alimentele grase, pentru că încetinesc digestia.

sursa: clicksanatate.ro