sâmbătă, 30 august 2014

Stilul de viata vegan – slabire garantata

Cautarea unor diete sau regimuri alimentare pentru slabirea in greutatea nu se va termina, probabil, niciodata. Sunt zeci de mii de diete si stiluri de viata despre care se spune – dovedit sau nu – ca duc la pierderea de grasime.
Unul dintre cele mai eficiente pentru acest scop este stilul de viata vegan. Ce inseamna vegan? A fi vegan inseamna sa nu consumi alimente care provin de la animale – fie ca vorbim de carne, peste, oua, branza, iaurturi sau chiar lapte. In schimb, fructele, legumele sau semintele sunt sursele de hrana din alimentatia vegana.
Atentie – a fi vegan nu inseamna sa urmezi o dieta, adica ceva temporar, la care renunti dupa ce isi face efectele. Inseamna sa te hranesti tot timpul de aceasta maniera.
Dar functioneaza pentru slabire? Da. E aproape imposibil sa treci de la o dieta normala la una vegana, daca te hranesti asa cum trebuie, la intervale potrivite, si sa nu scazi in greutate. Studiile stiintifice au dovedit ca veganii sunt mult mai slabi decat cei care se hranesc normal, ba mai mult, sunt mai slabi si decat cei care incearca sa slabeasca si adopta un regim sarac in grasimi. In plus, stilul de viata vegan are avantajul, comparativ cu dietele, de a nu prezenta “salturi” mari in numarul de calorii ingerate si nici apasarea psihologica a faptului ca trebuie sa-ti numeri caloriile.
La asta putem adauga si ca e dovedit de asemenea stiintific ca, dincolo de a fi un aliat extraordinar pentru scaderea in greutate, stilul de viata vegan aduce beneficii si in indepartarea riscului multor altor boli si afectiuni.
Motivele pentru care veganii slabesc sunt simple, in primul rand faptul ca alimentele consumate au mai putine calorii decat cele dintr-o dieta ce contine produse animale, cel mai important lucru fiind ca au mai putina grasime.
In al doilea rand, mancarurile vegane sunt TOATE foarte bogate in fibre vegetale. Acestea se umfla in stomac, creeaza senzatia de satietate, ceea ce face sa nu-ti vina foame asa de repede, nici sa nu “poftesti” la mancaruri nepotrivite.
Adaugand la asta si un aport mare de vitamine si minerale, ajungi usor la concluzia ca mancarea vegana e una din cele mai sanatoase. O singura mentiune ar fi de facut – regimul vegan ar putea sa-ti aduca o deficienta de vitamina B12. Cea mai buna solutie in cazul asta e sa iei un supliment care contine aceste element foarte pretios pentru corp.

In final, nu uita de ceva – desi a trai in stilul vegan te ajuta aproape sigur sa scazi in greutate, trebuie sa faci si miscare. E posibil si sa te ingrasi – desi sansele sunt mici – daca stai toata ziua in pat, chiar si mancand doar fructe, legume si seminte. Sportul e un element foarte important, chiar daca dieta ta e in ordine si daca, de obicei, vegan inseamna slab si sanatos.

sursa: demoiselle.ro