miercuri, 20 august 2014

Sarea de mare, medicamentul inedit pentru multe boli

Sarea de mare naturala este sanatoasa si are proprietati medicinale, ea contine mai mult de 80 de ingrediente care au un impact pozitiv asupra sanatatii pielii si a parului.
Sarea de mare are o actiune alcalina, ceea ce ajuta la echilibrarea nivelului de acid in organism. Acest lucru elimina riscul de boli fatale. Aceasta ajuta la intarirea sistemului imunitar, fiind mai usor sa faceti fatacu diferite boli, cum ar fi gripa sau alergii.
Sarea de mare are influente asupra sistemului cardiovascular
Oamenii de stiinta au aratat ca un consum regulat de sare dizolvata in apa poate reduce substantial nivelul de colesterol nociv in organism.
Sarea, de asemenea, controleaza tensiunea arteriala si functionarea defectuoasa a inimii.
Tulburarile metabolice cum ar fi diabetul, poate fi tratate cu succes cu sare de mare, deoarece ajuta la reducerea nivelului de glucoza in sange.
Mai mult de 20% din sodiul din organism este stocat in oase, care este daunator in deficitul de minerale din sange. Adaugarea de sare in alimente atenueaza osteoporoza.
Sarea de mare este utila pentru sistemul respirator, deoarece minerale, precum si particulele structurale ale algelor continute in apa de mare, ajuta la refacerea mucoasei. Sarea este o sursa buna de potasiu, care faciliteaza functionarea fibrelor musculare.
Sarea de mare ajuta la curatarea sangelui. Contine cantitati mari de vitamina C, care actioneaza ca un antioxidant si distruge radicalii liberi.
Baile cu sare de mare stimuleaza eliberarea excesului de apa din piele si tesutul conjunctiv. Acest lucru previne acumularea excesului de lichid si face pielea sa devina mai ferma, mai tanara si mai sanatoasa. Este foarte potrivita ca un exfoliant natural pentru piele, deoarece textura ei ajuta la eliminarea straturilor de celule moarte ale pielii.
Sarea de mare este un remediu natural si pentru parul gras. Sarea ajuta la absorbtia de exces de ulei din par, lasandu-l moale si frumos. Avand in vedere abundenta de minerale in sare de mare, parul devine mai voluminos. De asemenea ofera suficiente elemente nutritive pentru foliculul de par, si astfel parul devine mai robust.

sursa: bewoman.ro