miercuri, 20 august 2014

Ciocolata neagra, leac pentru ateroscleroza

Ateroscleroza afecteaza tot mai multi oameni, insa leacul poate fi gasit in ciocolata neagra.
Placerea dulce a tuturor – ciocolata neagra poate vindeca ateroscleroza si a atenua starea bolnavilor, a aratat un sondaj al oameniilor de stiinta italieni. Cu toate acestea, va recomandam sa va uitati ce scrie pe ambalaj: ciocolata neagra, cu cel putin 70% cacao.

Ciocolata neagra naturala are efect de vindecare
Din punct de vedere medical, ateroscleroza vina in cea mai mare parte cu o nutritie nesanatoasa, cu toate ca exista si alti factori. Boala afecteaza nu numai vasele de sange mari care alimenteaza inima si creierul, dar si arterele membrelor inferioare. Slaba circulatie provoaca oboseala rapida, dureri de picioare, crampe musculare si mai mult disconfort.
Consumul regulat de cantitati moderate de ciocolata neagra reduce rapid simptomele de ateroscleroza si duce la ameliorarea bolnavilor. Oamenii de stiinta italieni au facut un experiment cu barbati de 70 de ani si femei cu boala severa, care au fost invitati sa lucreze in sala de gimnastica. Dupa ce au mancat 40 de grame de ciocolata neagra, pensionarii au reusit sa scape de durerile de picioare. A doua zi, voluntariilor li s-au dat ciocolata cu lapte, dar rezultatele au fost sumbre.
Cercetatorii italieni explica eficacitatea ciocolatei negre cu un continut ridicat de cacao. Boabele de cacao sunt o sursa de flavonoide, substante naturale care lupta impotriva colesterolului rau si poate proteja de ateroscleroza. Prin intermediul lor, peretii vaselor de sange isi recapata repede elasticitatea si imbunatateste circulatia sangelui la nivelul extremitatilor. Bonusul suplimentar este efectul pozitiv asupra creierului, in special vizibil la persoanele in varsta.
Cacao contine polifenoli, serotonina, magneziu, potasiu si fier, toate aceste ingrediente sunt benefice pentru metabolism. Spre deosebire de ciocolata cu lapte, cea neagra nu are foarte multe calorii si poate ajuta chiar la combaterea obezitatii, deoarece gustul sau natural usor amar creeaza o senzatie de satietate.
Desigur, cu ciocolata neagra nu ar trebui sa exagerati, medicii recomanda: 20 la 40 de grame pe zi, acestea sunt suficiente pentru a elimina simptomele de ateroscleroza.

sursa: bewoman.ro