Broccoli este considerat a fi un super-aliment, deoarece
este o legumă bogată în fibre, antioxidanţi, vitamine (A, B, C şi K) şi
minerale, necesare într-o dietă sănătoasă.
Deşi nu este una dintre cele mai
populare legume, broccoli este cunoscut pentru proprietăţile sale nutriţionale.
Pe lângă faptul că este sărac în calorii, broccoli aduce numeroase beneficii
asupra organismului, printre care se numără creşterea imunităţii, prevenirea
bolilor cardiovasculare şi a diferitelor tipuri de cancer.
Întăreşte sistemul
imunitar
Broccoli este bogat în vitamina C care luptă împotriva infecţiilor şi
contribuie la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, această legumă
conţine fitonutrienţi şi fitochimicale, incluzând un ingredient activ numit
sulforafan care ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la întărirea
organismului împotriva răcelilor.
Previne apariţia cancerului
Unul dintre cele
mai importante beneficii ale consumului regulat de broccoli este acela de a
lupta împotriva bolilor. Datorită sulforafanului care are rolul de a opri
diviziunea necontrolată a celulelor, broccoli lupta împotriva cancerului la
sân, de colon şi ovarian. În urma unui studiu recent realizat la Universitatea
din Illinois s-a descoperit că efectul acestei legume creşte în momentul în
care este consumată în combinaţie cu alimente care conţin hrean, muştar sau
wasabi.
Îndepărtează depresia
Broccoli este o bună sursă de vitamine din complexul B care
ajută la îmbunătăţirea stării de spirit şi la prevenirea afecţiunilor de inimă.
Persoanele care au consumat regulat broccoli au declarat că se simt mult mai
bine şi mai fericite.
Îmbunătăţeşte vederea
Luteina este un antioxidant care este necesar pentru
sănătatea ochilor. Studiile arată că luteina din broccoli are rolul de a
preveni apariţia degenerării maculare şi a cataractei. Mai mult, broccoli este
bogat în vitamina A, esenţială pentru o vedere bună.
Sursa: clickpentrufemei.ro