luni, 18 august 2014

Cinci paşi prin care poţi combate stresul

În societatea modernă, tot mai mulţi oameni se confruntă cu probleme. Corpul experimentează mai multe feluri de stres care, în final, se transformă în boli. Astăzi vă prezentăm cinci modalităţi la îndemână prin care putem să devenim mai puţin stresaţi. 

1. Pune sănătatea pe primul loc 
Mulţi dintre noi nu ne dăm seama de efectele negative pe care stresul le are asupra organismului decât atunci când este prea târziu. În primul rând, trebuie să fim conştienţi de importanţa echilibrului dintre minte, corp şi spirit. Stresul conduce la o sănătate precară şi ţine doar de tine să elimini câţiva factori stresanţi din viaţa ta. 

2. Încearcă să dormi mai bine 
Somnul este un factor esenţial în sănătatea fizică şi mentală. Este un medicament natural, o oportunitate pentru creierul şi corpul nostru de a se "repara" după o zi stresantă. După o noapte în care nu ai reuşit să te odihneşti cum trebuie, te simţi irascibil şi obosit toată ziua. De aceea, este foarte important să ai un somn sănătos şi liniştit. 

3. Respiră adânc 
Oamenii pot trăi maximum câteva minute fără oxigen. Fiecare celulă din corpul nostru funcţionează eficient pe baza acestuia, creierul având cel mai mult nevoie de el. Oxigenul te ajută să îţi eliberezi mintea şi să îţi energizezi întregul corp. Mai mult, absenţa lui conduce la anxietate, lipsă de concentrare şi depresie. Aşa că, nu uita să respiri adânc şi, măcar de câteva ori pe zi, să te concentrezi asupra respiraţiei. 

4. Hidratează-te 
Ne plângem des că suferim de migrene şi oboseală cronică. Te-ai gândit că una dintre principalele cauze este lipsa de hidratare? Simptomele stresului şi ale deshidratării sunt foarte asemănătoare: dureri de cap, palpitaţii şi moleşeală. Renunţă la băuturile carbogazoase, la cele cu cofeină şi la sucuri şi înlocuieşte-le cu apă. Vei vedea că te vei simţi mult mai bine. 

5. Mănâncă, dar nu pe fond de stres 
La fel ca oxigenul şi apa, mâncarea este vitală pentru organism. Este principala noastră sursă de energie şi ajută organismul să se "repare" şi să lupte cu bolile. Din nefericire, de multe ori mâncăm pentru că suntem stresaţi şi nu pentru că ne e foame cu adevărat. Este important să renunţăm la mâncărurile pline de toxine, cu mult zahăr sau sare şi să încercăm să avem o dietă echilibrată, cu trei mese pe zi.

Sursa: ziarulring.ro.ro