marți, 19 august 2014

Leacuri eficiente pentru durerile de dinți

Te dor dinții, însă ai vrea să scapi de vizita la stomatolog? Dacă durerea dentară este suportabilă poți încerca mai întâi unul dintre leacurile de mai jos. Nu doar că sunt ușor de folosit, dar au și efecte remarcabile!

Uleiul de cuișoare
Uleiul de cuișoare este cunoscut pentru proprietățile sale analgezice. Acesta amorțește nervul dintelui și durerea cauzată de o eventuală carie dispare. Pentru a obține efectul dorit, pune câteva picături de ulei de cuișoare pe o compresă de bumbac, după care aplic-o pe zona afectată timp de câteva minute. Se poate folosi de 3-4 ori pe zi.
Cum se prepară
100 g de cuișoare mărunțite se adaugă în 500 ml de ulei de măsline sau de floarea soarelui. Amestecul se depozitează într-o sticlă și se ține la macerat la cald 14 zile, timp în care se agită zilnic. Sticla se fierbe în bain-marie, după care compoziția se strecoară și se toarnă în sticluțe mici, închise la culoare.
Atenție! Uleiul trebuie aplicat doar pe dinte, în caz contrar pot apărea arsuri la nivelul gingiei.

Tinctura de echinacea
Te dor dinții după ce ai consumat alimente prea reci sau, din contră, prea fierbinți? Atunci poți folosi cu încredere tinctura de echinacea, fiindcă substanțele active din compoziția acestei plante ameliorează durerea, amortește dintele afectat și previne inflamarea gingiei. Zona dureroasă se tamponează cu ajutorul unei comprese din bumbac îmbibate în tinctură.
Cum se prepară
Se pun 20 de linguri de plantă uscată și fin măcinată într-un borcan de sticlă, peste care se adaugă alcool de 70 de grade. Amestecul se ține la macerat 10 zile, după care se filtrează și se depozitează în sticluțe mici, închise la culoare.

Ceaiul de pir
Pirul face parte dintre plantele mai puțin lăudate pentru efectele lor terapeutice. Cu toate acestea, planta are numeroase beneficii asupra organismului, principala sa calitate fiind diminuarea și chiar eliminarea durerilor. Gargara cu ceai de pir este un remediu excelent contra durerilor de dinți, fiindcă distruge bacteriile care afectează dantura. Remediul poate fi folosit de 3-4 ori pe zi, până la ameliorarea durerilor.
Cum se prepară
Infuzia se obține din 2 linguri de rădăcină tocată mărunt la 500 ml de apă clocotită. După 5-10 minute se strecoară și se lasă să se mai răcească.

sursa: clickpentrufemei.ro