marți, 19 august 2014

Cele mai bune ceaiuri antioxidante

Substanţe protectoare pentru organism, antioxidanţii ne pot feri de boli precum cancerul. Aceştia se găsesc din belşug în ceaiuri aflate la îndemână.
Ceaiul negru, cel verde, cel alb şi cel roşu sunt cele mai puternice antioxidante, susţin specialiştii.
Proprietăţile lor se datorează conţinutului bogat în săruri minerale, flavonoizi şi vitamine, dintre care vitamina C este cea mai importantă. Infuzia se prepară din două linguriţe de ceai şi o cană cu apă fierbinte şi se bea zilnic.

Ceai roşu, în hipertensiune
Ceaiul roşu este un puternic antioxidant. Acţiunea polifenolilor din compoziţia sa echivalează cu consumul a 22 de fructe şi legume, printre care citrice, broccoli şi morcovi.
Ceaiul roşu este benefic în hipertensiune, insuficienţă hepatică şi în depresie. În plus, terapia cu ceai roşu inhibă creşterea tumorilor canceroase.

Ceaiul alb ne menţine tineri
Acest sortiment de ceai are cel mai mare conţinut de antioxidanţi, fiind benefic împotriva cancerului şi îmbătrânirii premature. Prin gustul său, ceaiul alb se deosebeşte de celelalte infuzii.
Ceaiul alb poate distruge până la 80% din majoritatea speciilor de virusuri şi bacterii, se arată
într-un studiu american. Terapia cu acest ceai previne apariţia tumorilor la colon, la sân sau la ficat.

Brânca ursului revigorează organismul
Brânca ursului este un remediu pentru cele mai grave boli şi o alternativă pentru ceaiurile antioxidante mai scumpe. Plantei i se spune "ginsengul românesc".
Terapia cu seminţe şi rădăcină de brânca ursului revigorează şi reîntinereşte organismul. Sub formă de infuzie sau decoct, planta previne îmbătrânirea prematură şi combate stările de oboseală fizică şi psihică.
Pentru prepararea unei infuzii, se folosesc două linguriţe de seminţe, care se infuzează în 250 ml de apă clocotită, timp de 10 minute. Se consumă câte o cană cu infuzie pe zi.

Ceaiul verde previne cancerul
Considerat un izvor de sănătate, ceaiul verde este un tonic al sistemului imunitar. Datorită „depozitului” de vitamine, de minerale şi de flavonoizi, ceaiul verde ajută la distrugerea radicalilor liberi.
Experţii de la Centrul de Studiu al Cancerului din Japonia au descoperit că băutorii de ceai verde au un risc cu 20-25% mai redus de a face cancer colorectal, de vezică urinară, de esofag, de pancreas şi de stomac.

Ce sunt radicalii liberi ?
Radicalii liberi, care vin din exterior prin alcool, aer poluat, pesticide, medicamente şi prin reziduuri conţinute în alimente contribuie la procesul de îmbătrânire şi modifică structura proteinelor.
Toate structurile celulare pot fi atacate de către radicalii liberi. Împotriva acestui „atac”, ne folosim de barierele naturale de apărare din hrana de fiecare zi (antioxidanţii): vitamine (precum A, C şi E), flavonoizi şi săruri minerale. Toate acestea se găsesc în alimente şi în ceaiuri.

Ceaiul negru protejează inima
Numit de-a lungul timpului şi „chinezesc” sau „roşu”, ceaiul negru se obţine printr-un proces special de fermentaţie şi apoi de uscare, pentru a i se păstra calităţile terapeutice.
Acest mod de preparare contribuie şi la menţinerea unui procent mai mare de antioxidanţi, comparativ cu ceaiul verde.
În topul ceaiurilor antioxidante, ceaiul negru are efecte benefice pentru inimă (reduce riscul de cardiopatie ischemică) şi este unul dintre cele mai eficiente în privinţa reducerii procentului de grăsimi din organism. Este recomandat în special bolnavilor care au probleme renale, digestive sau cardiace.

sursa: clicksanatate.ro