duminică, 17 august 2014

Cum sa scapi de mirosul neplacut al picioarelor

La nivelul labelor picioarelor se afla peste jumatate de milion de grande sudoripare, asadar nu-i de mirare ca, ocazional, picioarele capata un miros neplacut, vara aceasta problema aparand tot mai frecvent din cauza temperaturilor ridicate.
Iata ce poti face pentru a scapa de mirosul neplacut al picioarelor!
Inainte de toate, trebuie sa incepi cu o igiena corespunzatoare. Asta presupune spalarea de cel putin doua ori pe zi a picioarelor, macar dimineata si seara. Daca faci asta deja, insa tot este deranjant mirosul, inseamna ca ar trebui sa te speli temeinic pe picioare de mai multe ori pe zi.
Persoanele care au probleme frecvente cu mirosul urat al picioarelor isi pot da cu pudra speciala pe labele picioarelor pentru a diminua traspiratia lor. Exista deopotriva pudra antiperspiranta si antimicotica pentru picioare, cat si pudra pentru pantofi care se aplica pe interiorul incaltamintei.
Totodata, trebuie avuta mare grija la incaltaminte. Nu purtat aceeasi pereche de incaltari doua zile la rand. Acestea trebuie sa fie din materiale naturale, mai cu seama pe interior, si trebuie lasate sa se “usuce” 24 de ore. Una dintre greselile pe care multi oameni pe comit in ingrijirea incaltamintei este ca, dupa purtare, o arunca intr-un dulap si cu asta basta! Ei bine, pantofii trebuie lasati la aer 24 de ore dupa purtare pentru a se aerisi, mediul inchis al dulapului nefacand altceva decat sa creeze mediul ideal pentru bacterii sa se dezvolte, favorizand astfel aparitia mirosului neplacut.
Cei care poarta incaltaminte sport – sneakersi, tenisi, adidasi – trebuie sa acorde o importanta sporita sosetelor. Acestea trebuie sa fie din bumbac de calitate, sa lase pielea piciorului sa respire, dar sa absoarba umezeala in acelasi timp.
Daca mirosul neplacut persista, poti apela la un remediu natural. Intr-un recipient cu apa calda pune 4-6 picaturi de ulei din arbore de ceai, cumparat de la plafar, si tineti picioarele, mai ales degetele, in apa calda cel putin 15 minute. Repeta operatiune de mai multe ori pe saptamana. Ulei de arbore de ceai are efect antimicrobian, inmuierea timp de 15 minute, de mai multe ori pe saptamana, a picioarelor in apa calda in care ai pus picaturile ajutandu-te sa scapi de mirosul neplacut.

sursa: lyla.ro