Patrunjelul este o planta, al carui suc este foarte
puternic, prin urmare, nu ar trebui sa beti mai mult de 30-60 de grame in forma
pura.
Pentru a prepara suc de patrunjel, puteti combina cu suc de
morcovi sau alte legume crude, cum ar fi telina, salata sau spanac. Sucul de
patrunjel crud are proprietati care ajuta la functionarea naturala a tiroidei
si glandelor suprarenale.
Elementele care alcatuiesc patrunjelul, au un efect benefic
asupra functionarii normale a vaselor de sange, in special pentru vasele
capilare si arteriolelor. Sucul acestei legume este un aliment excelent pentru
sistemul genito-urinar. In acelasi timp, aceasta contribuie la eliminarea pietrelor
la rinichi si vezicii biliare, precum si in tratamentul altor boli renale si
este aplicat cu succes in hidropizie.
Sucul de patrunjel s-a dovedit eficace pentru o serie de
boli ale sistemului nervului optic si ochilor. Vizibilitate redusa, probleme
ale corneei, cataracta, conjunctivita, oftalmie in toate etapele sale sau
oboseala a ochilor, toate acestea pot fi cu succes tratate suc de morcovi si
patrunjel, telina si cicoare.
Este important ca sucul de patrunjel sa nu se bea singur,
deoarece aceasta poate provoca interferente in sistemul nervos. Prin urmare,
acesta trebuie sa fie combinat cu alte legume, permitand efectului sau, fara a
cauza efecte secundare in organism. Impreuna cu suc de sfecla, morcovi,
castraveti, patrunjelul amelioreaza problemele de menstruatie.
sursa: bewoman.ro