Ceaiul negru trece prin procesul complet de fermentatie,
fiind foarte benefic pentru diabetici.
Consumul de ceai negru este considerat a fi extrem de util.
Acesta este unul dintre cei mai buni substituti ai cafelei, deoarece cantitatea
de cofeina pe care il contine este putina, dar este suficienta pentru a
facilita fluxul de sange la creier. De asemenea s-a demonstrat ca cantitati
mici de cafeina protejeaza inima.
Ceaiul negru a fost supus mai multor studii. Oamenii de
stiinta japonezi au aratat ca un consum regulat al acestui tip de ceai inhiba
efectele nocive ale alimentelor grase pentru organism. Acestea conduc la diabet
de tip 2.
Fiziologii americani si britanici au efectuat un studiu recent
cu efectul pe care il are ceaiul negru in zaharul din sange de la animale. 75%
din iepurii care au primit extract de ceai, nivelul zaharului din sange a
scazut in 2 ore, mai mult de 30%. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca
substanta benefica din ceai este teaflavine, care se obtine prin fermentare.
Teaflavinele imobilizeaza enzima care descompune amidonul
din paste, cartofi si alte alimente care il contin.
Astfel, din sange scade nivelul de glucoza. Din toate
acestea se pare ca 2-3 cesti de ceai negru pe zi, este foarte bun in
alimentatia pentru diabetul zaharat la adulti. Ceaiul negru poate preveni chiar
diabetul. Pe langa acestea, ceaiul negru are o serie de beneficii pentru
sanatatea corpului. Aceasta bautura reduce riscul de boli de inima, cancer si
boala Parkinson.
Chiar daca are atat de multe beneficii, consumul excesiv
poate duce, de asemenea, la consecinte neplacute.
Suprasolicitarea de ceai nu este recomandata, deoarece
acesta contine cofeina. Acesta trebuie consumat in cantitati mici, acesta fiind
absorbit mai rapid de organism decat cafeaua.
sursa: bewoman.ro