marți, 12 august 2014

Ce alimente sa NU mananci cand esti la menstruatie

In perioada menstruatiei trebuie sa acorzi putin mai multa atentie decat de obicei dietei tale. Iata ce alimente NU ai voie sa mananci daca vrei sa scapi de crampe si dureri!
Alimente procesate - o varianta la indemana atunci cand vrei sa rontai ceva rapid care sa iti distraga atentia de la durerile cumplite. Totusi, ai face bine sa te abtii intrucat acestea iti fac si mai mult rau. Spre exemplu, chipsurile si alimentele in conserva contin mari cantitati de sodiu, care provoaca disconfort abdominal si balonare. Inlocuieste-le cu o mana de nuci sau migdale.
Carnea grasa - grasimile saturate din carnea grasa provoaca dureri si inflamatie. De asemenea, crampele menstruale sunt accentuate.
Daca nu poti renunta la carne pentru cateva zile, inlocuieste-o cu peste ori carne de curcan.
Prajituri din comert - ar trebui evitate in general, cu atat mai mult in perioada dificila a lunii. Acestea iti accentueaza crampele si iti pot da stari depresive. Inlocuieste-le mai degraba cu fructe de sezon.
Cafea, ceai negru - nu numai ca iti provoaca mai multe crampe, insa iti cauzeaza si schimbari bruste de comportament ori insomnii. Asadar, incearca un ceai de tei sau de sunatoare, renumite pentru efectele sale linistitoare.
Alcool - bauturile alcoolice accentueaza simptomele menstruale si provoaca si schimbari bruste de comportament. Intrucat creste tensiunea arteriala, alcoolul provoaca si mai mult disconfort.

Sursa: feminis.ro