marți, 12 august 2014

4 remedii naturale care te ajuta sa te lasi de fumat

Daca ti-ai propus sa te lasi de fumat, afla ca exista cateva remedii naturale care te ajuta sa iti duci misiunea la bun sfarsit.
Nu exista un moment prost in care sa te lasi de fumat, deoarece plamanii tai vor inceoe imediat sa repare "daunele" provocate de acest obicei nesanatos. Din fericire, exista multe moduri prin care sa te poti lasa de fumat, inclusiv utilizarea medicamentelor.
Daca esti in cautarea unui mod natural de a renunta la tigari, ia in considerare cateva remedii pe care le gasesti chiar la tine acasa. Insa aminteste-ti ca o constitutie mentala puternica si cateva remedii te vor ajuta sa renunti la acest obicei.

1. Ovazul
Acesta reprezinta un aliment sanatos care este bogat in fibre, acizi grasi Omega-3, potasiu si acid folic. Consumul de ovaz poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol "rau" si mentine arterele curate, lucru care ajuta la scaderea riscului de boli cardiovasculare.
Ovazul mai contine niste substante chimice avenantramide, care pot reduce stresul, intaresc sistemul nervos, lupta impotriva radicalilor liberi si combat hipertensiunea arteriala. Toate aceste beneficii pot fi esentiale pentru fumatori, mai ales ca ei au cel mai mare risc de a suferi de boli de inima.

2. Piperul cayenne (piperul rosu, chilli)
Printre multe alte lucruri, ardeiul iude este un remediu excelent pentru ca te ajuta sa potolesti pofta de o tigara. Acesta desensibilizeaza sistemul respirator in fata tutunului si substantelor chimice iritante, blocand astfel pofta de tigari.
Insa asigura-te ca iei condimentul zilnic; adauga un strop de piper cayenne la un pahar cu apa pentru a beneficia cu adevarat de efectele sale.

3. Ginseng
S-a dovedit ca acesta previne eliberarea indusa de nicotina a neuro-transmitatorului dopamina. Desigur, dopamina este ceea ce ii face pe oameni sa se simta mai bine dupa fumat, ceea ce reprezinta o parte a procesului de dependenta de nicotina.
O lingurita de pudra de ginseng adaugata in cerealele de la micul dejun sau in milkshake-ul sanatos pe care il bei dimineata te va ajuta sa reduci pofta de tigara.

4. Valeriana
Una dintre primele plante sedative folosite pentru a ajuta persoanele care sufera de anxietate, stres si insomnie. Valeriana, de asemenea, actioneaza ca un agent care relaxeaza muschii. Valeriana este una dintre plantele pe care trebuie sa le alegi atunci cand vrei sa te lasi de fumat, pentru a face fata problemelor legate de insomnie, neliniste si anxietate.

Sursa: healthdigezt.com