miercuri, 20 august 2014

Alegerea corecta a cremei hidratante

Pielea dumneavoastra are nevoile sale specifice, care se pot schimba intr-o anumita masura de-a lungul timpului. Inainte sa investiti in produse scumpe, acordati mai multa atentie necesitatilor concrete ale pielii.
Daca observati pe suprafata pielii descuamari, mici crapaturi, portiuni foarte uscate sau linii fine premature, aveti nevoie de o crema hidratanta pentru pielea uscata, pe baza de ulei. Cautati pe eticheta produsului cat mai multi emolienti, precum vaselina. Evitati cremele cu alcool in compozitie, care usuca suplimentar tesutul cutanat.
Pielea grasa este usor de recunoscut: pana la jumatatea zilei, excesul de sebum devine vizibil pe frunte, nas si barbie. In acest caz, este important sa optati pentru o crema hidratanta pe baza de apa.
Daca pielea dumneavoastra este normala (nici uscata, nici grasa), tot cremele usoare, cu ingrediente pe baza de apa, sunt recomandate. In cazul in care prezentati o predispozitie la acnee, cautati creme care nu au ingrediente uleioase, insa contin agenti noncomedogenici (care nu blocheaza porii) si substante antibacteriene.
Indiferent de tipul de piele, necesitatile tesutului cutanat se schimba. Incepand cu varsta de 30 de ani, apar primele pete si semne ale expunerii neprotejate la soare. Din acest punct, este obligatoriu sa folositi, in orice anotimp, o crema hidratanta cu agent de protectie SPF. Daca observati aparitia primelor linii fine si riduri, optati pentru o crema pe baza de retinol, pe care sa o aplicati seara, inainte de culcare.
Dupa 40 de ani, pielea se subtiaza si isi pierde din elasticitate, ceea ce se traduce prin aparitia ridurilor mai numeroase si mai pronuntate. Folositi o crema hidratanta cu antioxidanti dimineata si continuati sa utilizati o formula cu retinol in timpul noptii.
Odata ce impliniti varsta de 50 de ani, alegeti o crema hidratanta mai grasa, cu vitamina K in compozitie, care poate sa ascunda eficient cearcanele foarte vizibile din pricina subtierii considerabile a pielii.
Odata ce stiti cum sa alegeti crema hidratanta in functie de factori precum tipul pielii si varsta, nu va ramane decat sa achizitionati produsul compatibil cu nevoile dumneavoastra. Medicii dermatologi recomanda testarea acestuia inainte de cumparare, din trei puncte de vedere:
- Aroma. Acordati atentie mirosului cremei hidratante, deoarece aceasta aroma va va insoti pe tot parcursul zilei si al noptii.
- Reactiile pielii. Este intotdeauna intelept sa testati crema pe o portiune restransa de piele si sa asteptati 24 de ore inainte sa o achizitionati. In acest mod, puteti observa eventualele reactii adverse (mancarimile, arsurile, iritatiile etc.) in timp util.
- Textura. Asigurati-va ca formula hidratanta se absoarbe complet in tesutul cutanat. Daca lasa un film gras pe suprafata acesteia, nu o cumparati: inseamna ca nu este potrivita pentru pielea dumneavoastra.

sursa: sfatulmedicului.ro