Sunt unele alimente sanatoase pe care atunci cand le mananci
te simti vinovat, care insa ti-ar putea salva viata? Alimente sanatoase care
iti pot salva viata? Bineinteles! Iar cand vorbim despre alimente sanatoase nu
ne referim la cele evidente, precum fructele si legumele. Iata, deci, 5
alimente sanatoase care iti pot salva viata:
Merisor
Lista beneficiilor oferite de aceste fructe micute este
foarte lunga. Merisorul este o sursa excelenta de antioxidanti,
anti-inflamatorii, anti-bacterieni si substante ce imbunatatesc sistemul imunitar,
dar si o multime de fitonutrienti. Si cu cat mai multi fitonutrienti avem in
corp cu atat mai puternica este protectia sa. Intr-un studiu realizat la
Universitatea Cornell, cercetatorii au expus celule cancerigene la elemente
extrase din merisor si au descoperit ca dupa 4 ore multe din celulele bolnave
au murit. Prin urmare, merisorul nu doar ca are un gust fantastic, insa este si
alegere excelenta pentru orice dieta sanatoasa.
Boabele de cafea
Somonul
Potrivit unui studiu realizat de catre Rush University
Medical Centre, oamenii care consuma peste macar o data pe saptamana au sanse
mai mici de a dezvolta Alzheimer, comparativ cu cei care nu au peste in dieta.
Dr. Martha Morris de la Centrul Medical Luke din Chicago a condus un studiu
medical in care a analizat sanatatea creierului la care au participat 815
pesoane intre 65 si 94 de ani. Rezultatele a fost extraordinare: Morris a
descoperit ca persoanele care mancau peste in mod regulat aveau sanse mai mici
de a suferi de Alzheimer decat ei care avea o dieta din care lipsea pestele.
Cercetatorii au descoperit ca DHA din peste este cheia combaterii acestei
afectiuni: DHA incetineste dezvoltarea Alzheimer, fiind un ingredient important
pentru sanatatea creierului si, implicit, pentru o viata sanatoasa.
Ciocolata
Vesti excelente pentru iubitorii de ciocolata: studiile au
aratat ca ciocolata poate reduce riscul de a suferi un atac de cord si
protejeaza impotriva blocarii vaselor de sange cu pana la 25%. Acest rezultat
este obtinut datorita flanovoidelor care imbunatatesc circulatia sangelui, ceea
ce scade riscul unui atac de inima. In plus, oamenii de stiinta recomanda
consumul de ciocolata si in cazul calatoriilor lungi cu avionul pentru a evita
blocarea vaselor de sange cu care oamenii se pot confrunta in cazul in care
stau jos perioade mari de timp.
Usturoiul
Exista din ce in ce mai multe dovezi care atesta faptul ca
unii dintre compusii continuti de usturoi ajuta la combaterea cancerului. De
asemenea, usturoiul are componenti care ajuta la neutralizarea substantelor
care combat cancerul. Spre exemplu, dialil sulfida, un compus al usturoiului,
este cunoscut pentru abilitatea sa de a distruge substantele cancerigene din
corp. Potrivit studiului, persoanele care consuma usturoi in mod regulat
prezista un risc de doua ori mai mic de a devolta cancer la stomac comporativ
cu cei care n-o fac.