miercuri, 18 iunie 2014

Efecte pozitive ale soarelui asupra organismului

Vara este anotimpul in care ne expunem razelor solare mai mult decat in orice alta perioada a anului. Un asemenea obicei aduce numeroase beneficii organismului, sustin expertii in domeniu.

Tensiunea arteriala

Conform unui studiu publicat in revista "Journal of Investigative Dermatology", 20 de minute de expunere zilnica la razele soarelui au scazut cu aproape 5% tensiunea diastolica a participantilor la un studiu, scrie Huffington Post.
Un anumit tip de raze ultraviolete (UVA) are acest efect benefic asupra corpului uman. Consecinta este stimularea secretiei de oxid nitric, un gaz care dilata vasele de sange si imbunatateste circulatia sanguina, scazand astfel riscul bolilor cardiovasculare.

Cancerul mamar

In urma unei cercetari in care au fost implicate peste 6.000 de femei s-a constatat ca persoanele cu cel mai mare nivel de vitamina D in corp prezentau cel mai mic risc de cancer la san. 
Legatura dintre acesti doi factori este inca neclara, dar studiile de laborator au indicat faptul ca aceasta vitamina poate distruge celulele maligne ale sanilor si reduce riscul aparitiei unei metastaze.

Creierul

Datorita soarelui, creierul uman functioneaza mai bine. Expertii spun ca astfel scade probabilitatea ca persoanele cu varsta de cel putin 45 de ani sa aiba un declin al acestui organ. Ceasul nostru biologic ar fi responsabil de producerea mecanismului in cauza. 
In plus, expunerea la razele solare are capacitatea de a mari secretia neurotransmitatorului serotonina, cea care ne ajuta sa pastram amintirile.

Articulatiile

Datorita soarelui scade si riscul aparitiei artritei reumatoide, o afectiune autoimuna ce determina corpul sa isi atace propriile tesuturi. Efectul e posibil datorita razelor ultraviolete UVB. 

Intr-un studiu facut la universitatea Harvard s-a constatat ca femeile care fusesera expuse cel mai mult la UVB aveau un risc cu 21% mai mic de a face artrita reumatoida.

Herbagen sun crema autobronzanta

Pentru un bronz frumos si sanatos va recomandam produsul Herbagen sun crema autobronzata distribuita in Romania de magazinul online plafar.

Descriere: Destinata bronzarii pielii fara expunere la soare. Coloreaza frumos stratul superior al epidermei generand melanoide inchise la culoare fara expunere la soare.

Contine DHA naturala (Vegetan aprobat Ecocert), ulei de masline, totalizand cca. 95% substante obtinute din materii prime naturale. Nu contine parabeni si parafine. Testat dermatologic.

Mod de utilizare: Bronzul apare dupa 3-4 ore de la aplicare si dureaza 3-7 zile. Aplicarile repetate la 3-4 zile mentin intensitatea bronzului. Culoarea bronzului este proportionala cu numarul de aplicari. Bronzul este natural, stralucitor, rezistent la apa si cu efect protector fata de radiatiile UVA.