miercuri, 17 iunie 2015

De ce este bine sa consumi seminte de in

Semințele de in au fost apreciate pentru calitățile lor încă de acum 4000 de ani, fiind consumate de greci și români ca și nucile. Aceste mici semințe pot avea două culori a€“maro și auriu a€“ ambele varietăți având însă proprietăți asemănătoare.
Împreună sunt pe lista de vârf a semințelor bogate în acizi grași Omega-3, care scad sensibil colesterolul prevenind tensiunea arterială, au proprietăți anti-inflamatorii, mențin o inimă sănătoasă, scad riscul apariției artritei și Parkinsonului, ajută la combaterea constipației și hemoroizilor, înlătura și împiedică formarea pietrelor la fiere, reduc uscăciunea ochilor și previn boală de ochi numită Macular Degeneration (degenerare maculară).
Semințele de in pot fi consumate și ca atare, întregi, însă experții atenționează că acestea trec pur și simplu prin corp fără să poată fi descompuse; consumul lor sub formă de făină sau ulei este cel mai benefic. În bucătărie semințele pot fi folosite în pâine, în loc de ouă a€“ 2 linguri de făină de în amestecată cu apa pot înlocui cu succes 2 ouă, în pâinea naturală de in, în salate, prăjituri, pateuri, sarmale, salată de vinete, în cerealele de dimineață, în timp ce uleiul se poate folosi în salate sau doar turnat simplu peste mâncare, scrie ligiapop.com.
Păstrarea semințelor, făinii și uleiului de in se va face într-un loc răcoros și uscat, care ar putea fi chiar și frigiderul dumneavoastră. Conținutul mare de ulei din semințe favorizează rancezirea, această transformând toate calitățile lor în otravă.

sursa: realitatea.net