luni, 11 august 2014

Medicamentul care ne-ar putea ajuta sa traim mai mult

Un medicament care este prescris in tratarea diabetului de tip 2 ofera protectie si contra cancerului si problemelor de inima, au descoperit cercetatorii.
Este vorba despre metformin, recomandat pentru controlarea nivelului de glucoza, care ar putea fi administrat si persoanelor care nu sufera de diabet zaharat de tip 2, informeaza Daily Mail.
Oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii din Cardiff au constatat, in urma unui studiu la care au participat 180.000 de persoane, ca metforminul creste speranta de viata in comparatie cu alte antidiabetice.
"In mod surprinzator, rezultatele arata ca acest medicament aduce beneficii si in cazul persoanelor care nu sufera de diabet. S-a observat ca metforminul poate actiona si impotriva cancerului si bolilor de inima. De asemenea, reduce cu un sfert riscul ca persoanele cu prediabet sa faca diabet", afirma prof. Craig Currie, coordonatorul cercetarii.

Cu toate acestea, specialistul afirma ca, in cazul diabeticilor, indiferent de ce medicamente iau, starea de sanatate se poate deteriora. Astfel, potrivit specialistului, speranta de viata a persoanelor cu diabet se reduce cu opt ani.

Sursa: ziare.com