joi, 14 august 2014

Legumele verzi, cele mai răcoritoare!

Suportaţi greu căldura de afară? Atunci fiţi mai atenţi la ce mâncaţi. Există alimente care ajută organismul să tolereze arşiţa verii. Specialiştii site-ului ediets.com ne spun care sunt alimentele răcoritoare.
1. Zarzavaturile cu frunze verzi: spanacul, salata verde, varza. Acestea se consumă sub forma de salate sau chiar gătite. Puteţi adăuga în salată ingrediente la fel de proaspete şi răcoroase, cum sunt lămâia, busuiocul, pătrunjelul.
2. Fructele proaspete de sezon. Cele mai răcoritoare sunt merele, grepfrutul, mandarinele, mango, smochinele, perele, capşunele, pepenii verzi şi galbeni. Fructele conţin multă apă şi multe vitamine, asigurând o hidratare optimă a organismului, atât de importantă în anotimpul estival.
3. Legumele care au un conţinut scăzut de amidon. Dintre acestea amintim fasolea verde şi galbenă, conopida, broccoli, dovleceii, ciupercile şi castraveţii.
4. Băuturile răcoritoare. Cele mai indicate lichide pe timp de caniculă sunt apa plată, apa minerală, precum şi toate sucurile naturale făcute din fructe, care sunt, la rândul lor, revigorante. Evitaţi sucurile acidulate din supermarket.
5. Ceaiurile calde. Acestea au proprietatea de a hidrata organismul, au un efect răcoritor şi revigorant, benefic asupra sănătăţii generale a corpului. Poate cel mai răcoritor ceai de vară este acela de mentă amestecat cu ceai verde.

De evitat
Când temperaturile de afară sunt crescute, este indicat să evitaţi consumul anumitor alimente, care scad nivelul energetic al organismului. Aşadar, evitaţi carnea, ouăle, seminţele şi cerealele integrale, dar şi alimentele cu un conţinut mare de zahăr.

Sursa: clicksanatate.ro