Laptele de migdale este unul dintre alimentele cele mai
benefice din natura, si contine un procent mare de antioxidanti, fiind una
dintre cele mai bune surse de calciu.
Beneficiile laptelui de migdale
Spre deosebire de laptele de vaca, laptele de migdale ajuta
la o digestie buna, deoarece contine enzime, plus ca absoarbe usor si permite
asimilarea corecta a tuturor nutrientilor.
Prin urmare, laptele de vaca nu este recomandat pentru toata
lumea, mai ales cei care sufera de colita, gastrita, abdomen umflat, celulita,
obezitate, colesterol, probleme hepatice sau renale, trigliceride, etc.
Un pahar de lapte de migdale sau 3-4 migdale pe zi este
echivalent cu cantitatea suficienta de calciu in alimentatia noastra zilnica.
Laptele de migdale contine minerale si substante nutritive
esentiale pentru sanatatea sistemului nervos, se recomanda in dietele de
anxietate, nervozitate, hiperactivitate, etc. De asemenea, este scazut in
sodiu, cu un continut ridicat de potasiu, asa ca este de ajutor in caz de
pierdere de potasiu cum ar fi diaree, varsaturi, etc, dar si in cazuri cum ar
fi hipertensiune, edeme, boli de inima, boli de rinichi si ciroza hepatica.
Ele sunt o sursa de energie naturala foarte benefica pentru
organism, 1 migdala contine aproximativ 160 de calorii, in care exista proteine
vegetale, glucide si lipide benefice pentru inima, piele si creier.
Laptele de migdale contine minerale si substante nutritive
esentiale pentru sanatatea sistemului nervos, se recomanda in dietele de
anxietate, nervozitate, hiperactivitate, etc. De asemenea, este scazut in
sodiu, cu un continut ridicat de potasiu, asa ca este de ajutor in caz de
pierdere de potasiu cum ar fi diaree, varsaturi, etc, dar si in cazuri cum ar
fi hipertensiune, edeme, boli de inima, boli de rinichi si ciroza hepatica.
Ele sunt o sursa de energie naturala foarte benefica pentru
organism, 1 migdala contine aproximativ 160 de calorii, in care exista proteine
vegetale, glucide si lipide benefice pentru inima, piele si creier.
Laptele de migdale este bogat in grasimi mononesaturate
(acid oleic), benefic pentru sanatate, in special pentru a combate bolile de
inima. Este sunt bogat in vitamina E, esentiala pentru piele si tesuturi si
este unul dintre cele mai mari surse de antioxidanti, asa ca serveste, de asemenea,
pentru a preveni imbatranirea. Contributia mare de vitamina E din migdale este
diferita de alte fructe cu coaja lemnoasa, cum ar fi nuci sau fistic.
Mai mult decat atat, laptele de migdale furnizeaza magneziu,
riboflavina si niacina.
Ele sunt o mare sursa de fibre, care ajuta la reglarea
debitului si a inflamatiei intestinale abdominale inferioare, precum si pentru
combaterea constipatiei si de a promova circulatia sanguina.
Laptele de migdale este considerat o aspirina naturala,
deoarece contine acid salicilic, unul dintre agentii activi ai aspirinei. Este
bogat in calorii si proteine, astfel incat acesta este foarte bun pentru
sistemul nervos, fiind un antiseptic intestinal.
Este ideal pentru diabetici si ca aliment pentru copiii in
crestere.
Laptele de migdale poate fi utilizat pentru a trata
osteoporoza si artrita, in aceste cazuri se recomanda sa se urmeze o dieta
bogata in legume proaspete, 15-20 de migdale pe zi si un pahar de lapte de
migdale.
Combate anemia si este foarte util in cazuri de anorexie sau
bulimie.
Acesta este una dintre cele mai bune alimente pentru femeile
gravide si cele care alapteaza.
sursa: bewoman.ro