sâmbătă, 30 august 2014

Invata sa previi durerile dentare apeland la metode naturale

Cine nu a experimentat pana acum durerile de dinti se poate considera o persoana extrem de fericita. Insa, nu putem spune la fel despre cei care au de suportat astfel de chinuri si nu mai stiu ce sa faca ca sa scape de ele.
Ei bine, acum va puteti linisti cu privire la acest lucru. Nu mai trebuie sa indurati toate acele nopti albe sau pumni intregi de antalgice sau antibiotice. Pana ajungeti la dentist ca sa va rezolvati problemele de sanatate, iata cateva trucuri rapide si ieftine.
In primul rand, preventia este cea mai importanta ramura a medicinei. Asa ca, cum altfel sa prevenim durerile de dinti decat avand grija de acestia atunci cand nu exista durere? Spalati-va pe dinti macar de 2 ori pe zi sau ori de cate este nevoie. Nu uitati nici de ata dentara, ca nu cumva sa va ramana resturi alimentare printre dinti.
In al doilea rand, va puteti proteja foarte eficient dantura impotriva cariilor prin consumarea de ceaiuri, deoarece acestea contin o cantitate semnificativa de fluor si tanin. Iar daca vreti sa scapati si de tartru, apelati cu incredere la telina pentru efectul sau abraziv care va functiona de minune in acest caz.
In loc de apa de gura cumparata din marile magazine, puteti sa va protejati si singuri impotriva bacteriilor din cavitatea bucala daca va clatiti gura in fiecare zi cu cateva picaturi de tinctura de smirna pe care o veti adauga intr-o cana cu apa.
In ceea ce priveste factorii ce duc la formarea tartrului, nu ar fi rau daca ati renunta la carbohidrati simpli precum cei din fainoase. Acestea oricum nu va sunt de prea mare ajutor in alimentatie si, in cazul de fata, chiar va dauneaza mai mult decat va fac un bine.

Si, ca sa incheiem discutia sub acelasi aspect, sfatul nostru este ca, la sfarsitul unei mese, sa optati pentru alimente mai putin acide, cum ar fi branza sau chiar si alunele sau, daca nu aveti asa ceva prin casa, clatiti-va pur si simplu gura cu apa pentru a mai reduce din aciditatea din cavitatea bucala.

sursa: demoiselle.ro