Nu mai păstraţi laptele în raftul de pe uşa frigiderului şi
nu mai puneţi pâinea pe frigider! Se pare că până şi aceste mici amănunte pot
fi esenţiale pentru prospeţimea şi siguranţa alimentelor. Iată cum trebuie
aşezată corect mâncarea în frigider:
Păstrarea prospeţimii alimentelor pentru
mai mult timp şi reducerea cazurilor de toxiinfecţie alimentară depind foarte
mult de modul în care aşezăm mâncarea în frigider, potrivit
businessinsider.com.
Iată cum trebuie să aranjăm alimentele în frigider:
- pe
raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variaţii, aşează
brânzeturile, untul, iaurturile şi ciocolata;
- pe raftul din mijloc se aşează caserolele cu carne gătită;
- pe raftul din mijloc se aşează caserolele cu carne gătită;
- pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai
scăzută, se aşează cutiile cu lapte, ouăle, caserolele cu fructe de mare,
pachetele cu carne crudă.
În sertare, acolo unde există un anumit nivel de
umiditate, păstrăm verdeţurile. Unele fructe şi legume emit etilenă, care poate
accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel că ele trebuie păstrate
separat, asigurând un nivel redus de umiditate.
În spaţiile de depozitare
amplasate pe uşa frigiderului, unde temperatura este mai ridicată, putem aşeza
sucul de fructe, maioneza, muştarul, sosurile, murăturile.
Când aşezăm carnea
în frigider, aceasta trebuie să aibă ambalajul intact. Pentru o păstrare
îndelungată aceasta trebuie ţinută în congelator.
Pâinea nu poate fi păstrată
mai mult de trei luni congelată. Pâinea sau vinul nu trebuie aşezate deasupra
frigiderului. Căldura emanată din spatele frigiderului va duce la alterarea
acestora.
Temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade Celsius, iar în
congelator la aproximativ -17 grade.
sursa: ziarulring.ro