Pe cat e de bun si laudat pentru beneficiile pe care le
aduce organismului, pe atat de periculos poate fi un ou vechi. Desi ai citit
eticheta si mai e mult pana la data expirarii, e bine sa iti iei masuri de
precautie si sa pastrezi ouale corect in frigider.
Salmonella sau alte bacterii sunt pericolele pe care banalul
ou le poate ascunde si care iti pot provoca in cel mai fericit caz doar niste
dureri de stomac, iar in cel mai rau caz o grava toxiifectie alimentara.
Citeste bine eticheta de pe cartonul de oua sau stampila
pusa direct pe coaja oului. Acolo vei gasi data de expirare. Ghideaza-te dupa
ea atunci cand cumperi oua. In momentul in care au expirat e mai bine sa le
arunci, chiar daca le-ai tinut in frigider.
Ce faci cu ouale fara stamplia?
Daca ai cumparat oua de la piata, de la rude care au gaini
in curte, direct de la tarani sau fermieri, acestea nu vor avea stamplia
obligatorie in marile magazine. E adevarat ca mergi pe incredere, dar chiar si
asa nu tine si nu consuma ouale respective mai mult de 5 saptamani de la data
cumpararii.
Unde tii ouale in frigider?
Ca sa prelungesti viata oului in frigiderul tau, nu il tine
in pe usa frigiderului in lacasul special prevazut cu tavita. Usa este locul
cel mai cald din frigider, iar ouale trebuie tinute in cea mai rece parte. Pune
ouale pe raftul aflat cel mai jos in frigider, de preferat in cutia lor de
carton, in care le-ai cumparat.
sursa: foodstory.ro