Măslinele verzi sunt un deliciu mediteranean, aducând un
plus de savoare multor mâncăruri, salate şi gustări de vară. Măslinul, pe
numele său oficial Olea europea, este un arbore originar din Siria şi din
zonele de litoral ale Turciei, foarte răspândit în jurul Mării Mediterane, unde
era cultivat chiar şi cu 5000 de ani în urmă.
Este considerat "arborele veşnic roditor", roadele
sale fiind o parte esenţială din dieta mediteraneană, care promovează un stil
de viaţă relaxant, sănătos, bazat pe consumul de alimente sezoniere, pline de
micronutrienţi esenţiali.
- Măslinele verzi au un conţinut ridicat de grăsimi, însă
grăsimile din compoziţie, respectiv acidul linoleic şi alfalinoleic, sunt
benefice organismului, deoarece luptă împotriva colesterolului LDL. În urma
cercetărilor recente, a fost scoasă la iveală capacitatea acidului linoleic de
a scădea tensiunea arterială.
- Conţinutul nutriţional al măslinelor este impresionant, având
în compoziţie numeroşi compuşi antioxidanţi precum flavone, antocianidine,
flavonoli, quercitină, acid gallic, acid caffeic etc. Cocktailul nutriţional
unic aduce organismului numeroase beneficii: întăreşte sistemul imunitar, luptă
împotriva radicalilor liberi şi sprijină sănătatea sistemului cardiovascular.