duminică, 22 iunie 2014

Îţi cade părul? Încearcă o soluţie super simplă, cu efecte garantate!

Toţi ne dorim un păr bogat şi rezistent, însă vârsta, factorii agresivi (fumatul, uscatul cu feonul, îndreptarea cu placa, produsele de styling), cei ereditari, existenţa anumitor afecţiuni hormonale şi chiar stresul pot slăbi rădăcina firului de păr.
Din fericire însă, există o soluţie naturală care poate rezolva această problemă – rozmarinul. 
Poţi adăuga în şamponul pe care îl foloseşti în mod obişnuit 2-3 picături de ulei de rozmarin sau poţi fierbe într-un litru de apă două mâini de rozmarin proaspăt (sau mai mult, dacă doreşti o soluţie mai concentrată), apoi ia recipientul de pe foc şi lasă-l deoparte timp de 5 ore, după care toarnă soluţia într-un borcan, pe care îl poţi păstra la frigider. 
De asemenea, poţi masa scalpul cu un amestec de 2-3 picături de ulei de rozmarin cu două linguri de ulei de jojoba, timp de trei minute, înainte de a şampona.

Rozmarinul ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine la nivelul scalpului, stimulând astfel regenerarea şi creşterea firului de păr, păstrează culoarea vie a părului şi întăreşte rădăcina, prevenind căderea părului. Uleiul de Jojoba hrăneşte şi întăreşte părul şi ameliorează părul uscat şi senzaţia de mâncărime de la nivelul scalpului.