joi, 18 iunie 2015

Siropul de maci, remediul care te ajuta sa redevii calma

Lunile iunie-iulie sunt perioadele favorabile recoltării macilor, flori care, pe lângă faptul că ne încântă privirile, au o mulțime de virtuți curative.
După cum cu siguranță știi, macii au efecte narcotice. Acestea sunt datorate alcaloizilor pe care îi conțin. Grație acestora, macul este o plantă cu efecte calmante. Poate fi administrat sub formă de ceai sau de sirop. Despre siropul de maci vom vorbi în cele ce urmează.
Beneficiile siropului de maci
Acest sirop se recomandă a fi consumat într-un număr mare de afecțiuni. Printre beneficiile pe care le aduce consumul de sirop de maci se numără:
– Calmează iritațiile gâtului, afecțiunile sistemului respirator (răceli, bronșite, angine, astm, tuse convulsivă);– Ameliorează bolile pulmonare acute;– Favorizează expectorația;– Calmează spasmele;– Calmează durerile de burtă la copii;– Este eficient împotriva nervozității excesive;– Combate insomnia.
Siropul de maci a cărui rețetă ți-o vom dezvălui în cele ce urmează poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit în salatele de fructe, în iaurturi sau în amestec cu alte băuturi.
Cum se prepară siropul de maci
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 400 g petale de maci;– 1 litru de apă;– Zahăr.
Pentru început, pune la fiert 1 litru de apă. Între timp, curăță foarte bine petalele de mac, îndepărtând eventualele buruieni sau insecte. Când apa atinge punctul de fierbere, închide focul și adaugă petalele de maci. Acoperă oală și lasă petalele la infuzat 10-15 minute. Filtrează sucul, iar petalele presează-le pentru că și acestea vor lăsa o cantitate mare de suc.
Cântărește apoi tot sucul obținut. Aceasta este o etapă pe care va trebui să n-o omiți, întrucât cantitatea de zahăr pe care o vei adăuga în suc va trebui să fie egală cu cantitatea de suc. Adaugă, așadar, zahărul și pune sucul la fiert.
Când dă în clocot, dă focul mic și lasă-l să fiarbă 2-3 minute. După scurgerea timpului, stinge focul și toarnă-l în sticle sterilizate în prealabil. Pune-le dopuri și nu începe să consumi acest sirop până ce nu s-a răcit complet.

sursa: avantaje.ro