sâmbătă, 16 august 2014

Ai celulita fibroasa? Cum scapi de ea

Aproape orice femeie, fie ca e slaba ori plinuta, poate descoperi la un moment dat ca pielea de pe fese, coapse, brate, abdomen are un aspect granulat, ridat si in acest caz trebuie sa stie ca se confrunta cu celulita.
Cand este de durata, se numeste celulita fibroasa si, din nefericire, este cel mai greu de eliminat.
Pana sa ajungem sa aflam cauzele si cum poate fi macar atenuata celulita fibroasa, precizam ca exista trei tipuri diferite de celulita de care e posibil sa nu stiti ca suferiti, conform Femme Actuelle.
-celulita adipoasa este foarte moale si nedureroasa. Apare adesea din cauza excesului de greutate.
- celulita apoasa, specifica femeilor slabe, este legata de dezechilibre hormonale, de proasta circulatie sanguina si limfatica. Femeile care sufera de acest gen de celulita au, in general, probleme de retentie de apa si gambe grele.
- celulita fibroasa este instalata de foarte mult timp, chiar prea mult timp, este dureroasa la atingere si putin violacee. De regula, se aseaza pe coapse, solduri si genunchi.

Cum se formeaza celulita fibroasa
Celula adipoasa (de grasime) este atat de umflata incat comprima vasele, impiedicand eliminarea toxinelor. In plus, fibrele de colagen care inconjoara aceste celule se ingroasa, volumul adipocitelor se reduce, iar grasimea se stocheaza in acelasi loc, intr-un mod trainic. Astfel apare celulita fibroasa.
Ea afecteaza atat fetele slabe, cat si plinutele. Lipsa unei activitati fizice este una dintre cauze. Femeile care lucreaza toata ziua asezate in fata unui computer, de exemplu, pot suferi de celulita fibroasa.
Desi greu de eliminat, celulita fibroasa poate fi atenuata prin respectarea anumitor reguli.

Regimul alimentar
Trebuie sa stiti ca ceea ce mancati are consecinte directe asupra celulelor de grasime si deci asupra celulitei. De aceea, supravegheati-va indicele glicemic al alimentelor, adica nivelul de glucoza pe care il transmit in sange. Fructele si legumele va ajuta sa nu consumati prea mult zahar si sa limitati celulita.
De asemenea, optati pentru fructe de mare, peste gras, carne alba si pentru orice aliment bogat in antioxidanti.
Ceaiul verde (cat de mult) este bautura excelenta pentru indepartarea celulitei fibroase, dar nu uitati sa consumati aproximativ 1,5 l de apa pe zi. Favorizati eliminarea toxinelor.
Alti aliati anticelulita sunt: vitaminele, mineralele si oligoelementele. Vitamina C (citricele), E (uleiul vegetal, pestele, oul), K (brocoli), B6 (legumele verzi, banana), beta-carotenul (organe, lapte, unt, legume, fructe).
Evitati mezelurile, dulciurile, bauturile racoritoare. Ganditi-va sa inlocuiti laptele integral, foarte bogat in grasimi, cu unul degresat sau semidegresat.

Faceti miscare
Desigur, alimentatia este capitala in lupta cu celulita fibroasa, dar nu singurul element important. Practicarea unui sport, a unei activitati care sa stimuleze circulatia picioarelor (fitness, gimnastica, mersul pe jos, inotul etc.) sunt alte recomandari de mare ajutor.
Profitati de dus pentru a va masa zonele afectate. Ideal ar fi sa terminati cu un jet de apa rece, o metoda perfecta pentru stimularea circulatiei.

Sursa: Femme Actuelle