luni, 22 iunie 2015

Nu este bine sa te fortezi sa bei 2 litri de apa pe zi

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic, supranumită şi "nutriţionistul vedetelor", ne explică astăzi importanţa hidratării organismului şi de ce nu este bine să ne forţăm să consumăm 2 litri de apă.
Mihaela Bilic subliniază că toate alimentele conţin apă în proporţii diferite. Tocmai de aceea, dacă în dieta ta există ciorbe, lapte sau iaurt, fructe şi legume sau ceai ori cafea, atunci vei avea suficiente surse de lichide.
"Deşi se spune că trebuie să bem zilnic minim 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forţăm să bem apă. Bineînţeles că e bine să fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forţa zilnic să înghiţi 2 litri de apă ca atare, chiar dacă nu simţi nevoia, e un lucru greşit înţeles.", a explicat Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.
Nutriţionista mai spune că există persoane cărora nu le e niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism este "zgârcit" la capitolul pierdere de lichide.
Iar dacă şi tu eşti genul acesta de persoană şi te obligi să bei 2 litri de apă zilnic, cu siguranţă te vei simţi umflată. Iar rinichii tăi trebuie să facă un efort ca să elimine un exces de lichide pe care organismul tău nu l-a solicitat.
Specialista în nutriţie spune că nu trebuie să ne învinovăţim dacă nu bem multă apă ca atare şi nu îndeplinim regula celor 2 litri de apă consumaţi zilnic.
"Toate alimentele (cu excepţia uleiului) conţin apă în proporţii diferite, fructele şi legumele fiind fruntaşe. Aşa că dacă mănânci ciorbă, bei lapte sau iaurt, consumi fructe, legume, cafea, ceai, îngheţată, vei avea suficiente surse de lichide în dietă. Mai adăugaţi la asta 2-3 pahare de apă, măcar câte unul la fiecare masă, şi aţi făcut suma. Recomandarea cu 2 litri de lichide include şi alimentele consumate în acea zi, aşa că nu vă învinovăţiţi dacă nu beţi multă apă, ca atare", a concluzionat Mihaela Bilic.

sursa: feminis.ro